Ingrediente
- 1 kg de burta
- 1 kg de oase vitel
- 2-3 morcovi
- 1 ceapa
- telina
- 5-6 catei de usturoi
- 400 ml smantana
- otet
- sare,piper
- 2 galbenusuri
- ardei iute (optional
Preparare/preparazione
- Punem la fiert oasele intr-o oala mare , dupa circa o ora adaugam si burta, aveti grija sa o taiati fasii de circa 3 cm ca sa puteti servi mai usor.
- adaugati si morcovi,ceapa, telina,sarati si adaugati cateva boabe de piper si otet,
- Dupa circa o ora scoateti oasele afara si lasati sa fiarba ciorba la foc mic inca 3-4 ore.Controlati sa vedeti daca e fiarta burta
- Zdrobiti cateti de usturoi si adaugati putina sare ,amestecati bine adaugam si putina ciorba si punem in oala sa fiarba,stingem focul
- amestecam 2 galbenusuri cu smantana si putina supa racita si cand ciorba sa mai racit adaugam smantana ,amestecam .
- Ciorba este mai buna a doua zi si se serveste cu ardei iute verde si smantana.