Mini amandine

10904911_364988133671969_864670609_n

Ingrediente mini amandine:

Blat:
– 6 oua
– 150 g. zahar
– 30 ml. apa
– 30 ml. ulei
– 20 g. cacao
– 8 linguri faina
– 1 lingurita praf de copt (optional)

Sirop:
– 400 ml. apa
– 100 g. zahar
– 2 plicuri cappuccino de ciocolata/caramel
– 1 sticluta esenta de rom

Crema:
– 3 galbenusuri
– 100 g. zahar pudra
– 300 g. unt
– 3 linguri cacao

Mod de preparare:
Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat :P), cu un praf de sare
si de preferinta intr-un bol de
sticla, perfect curat si uscat. Adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu ulei si
amestecati totul cu o spatula/lingura (nu cu mixerul), de jos in sus, usor, pana se
incorporeaza albusurile.
Dupa ce incorporati albusurile, adaugati cate putin din faina amestecata cu cacao, in
prealabil cernute, si praful de copt, daca vreti sa fiti siguri ca blatul creste indeajuns
(desi daca albusurile sint batute bine, nu exista aceasta problema). Amestecati usor intreaga
compozitie.
Turnati aluatul intr-o tava de aprox. 34 cm lungime/ 23 cm. latime, tapetata cu hartie de
copt apoi o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade; ultimele 5 minute ridicati
temperatura cuptorului pana la 180 de grade. Blatul se lasa la racit si apoi se taie in 2.

Se pregateste siropul: se pun toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si
din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Se adauga esenta de rom si
se lasa la racit.

Crema: se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zahar pudra. Se mixeaza pana se dizolva
zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, rand pe rand, si cacaua; mixam pana obtinem o crema
spumoasa.
Daca nu va place ideea de galbenusuri crude in crema, nu le adaugati! Crema iese minunat si
fara ele.

Asamblare: se aseaza pe un platou prima jumatate de blat. Se insiropeaza bine cu siropul
rezultat apoi se adauga trei sferturi din crema. Se aseaza cealalta jumatate de blat
deasupra cremei si se insiropeaza din nou.
Se glazureaza cu crema ramasa, din care punem in prealabil 4, 5 linguri deoparte pentru
aveline 😛
Prajitura se tine la frigider, pentru minim 3 ore sau cel mai indicat -peste noapte.
Se taie apoi in patrate si se orneaza cu ciocolata topita.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.